به گزارش سافت گذر، تقریباً دادههای پروفایل 500 هزار نفر از کاربران گوگل پلاس به مدت دو سال در دسترس توسعهدهندگان نرمافزاری مختلف قرار داشته و گوگل به جای اینکه این قضیه را اطلاع دهد، موضوع را به رگولاتوریها اعلام نکرد تا مورد بازرسی قرار نگیرد.
نتیجه باگ موجود در APIهای گوگل پلاس، این بود که 438 اپلیکیشن به اسامی، تاریخ تولد، آدرس ایمیل، تصاویر پروفایل، شغل و دیگر دادههای 496951 کاربر این شبکه اجتماعی دسترسی داشتند.
اگرچه خودِ گوگل میگوید مدرکی دال بر این قضیه وجود ندارد ولی دادههای مربوطه نشان میدهند که از سالهای 2015 تا 2018 به ثبت رسیدهاند.
در یکی از یادداشتهای گوگل نوشته شده:«« اگر قرار بود این گزارش منتشر شود، نتیجه آن میشد که گوگل ممکن بود در کنار فیسبوک قرار گیرد و اتفاقی مانند رسوایی Cambridge Analytica رخ دهد»».
یکی از سخنگویان این شرکت میگوید:«« در حالی که گوگل نمیدانست این قضیه را به صورت علنی مشخص کند یا خیر، سعی کرد کمی محافظهکارانه عمل نماید. ما میتوانستیم به کاربران هشدار دهیم و یا از توسعهدهندگان نرمافزاری که باعث رخ دادن این اتفاق بودند پرس و جو کنیم ولی هیچکدام از اینها انجام نشد»».
گوگل امروز اعلام کرد که نسخه مصرفی گوگل پلاس را مسدود کرده است. این کمپانی همچنین مدعی شد که دادههای کاربران اندروید و جیمیل که در دسترس توسعهدهندگان قرار دارند را محدود خواهد کرد. به علاوه، این شرکت میخواهد نحوه دریافت مجوز از کاربران را تغییر دهد تا اندرویدیها بتوانند نوع اجازه دادن به یک اپلیکیشن را عوض کنند. گوگل به دنبال این است تا دسترسی نرمافزارهای برقراری تماس و اساماس را کاهش دهد.
گوگل ممکن است به خاطر عدم انتشار واقعیتها در مورد اتفاق اتفاقات گوگل پلاس، با بازخواستهای قانونی روبهرو شود. البته هنوز مشخص نیست که آیا این اتفاق در چارچوب قانون رخ داده یا خیر ولی به هر حال، این شرکت مدعی شده که در ماه آتی، اختیارات APIها را کاهش میدهد تا به این وسیله اعتماد کاربران نرمافزارهای خود را دوباره به دست آورد.
منبع: phonearena.com